A boldog bőr titka

A boldog bőr titka

Bőrünk három fő részből áll: hám-, irha- és bőralja réteg. Működése bonyolult és összetett biokémiai folyamatok összessége, melyet a mai napig nem tudunk mesterségesen reprodukálni.

Az életmódunk, a korunk, az öröklött tényezők, még a foglalkozásunk és a hangulatunk is befolyásolja rövid és hosszú távon az állapotát.

Bőrünk a külvilággal érintkező és egyben legnagyobb kiterjedésű szervünk, amiről legtöbb esetben nem veszünk tudomást. Feladata sokrétű, de legfőképpen el kell, hogy határoljon bennünket a minket körülvevő világ káros hatásaitól például a mechanikai sérülésektől, az időjárástól, a kórokozóktól, az UV sugárzástól és sok egyéb mástól.

Ezt a feladatát csak akkor tudja ellátni, ha mi is oda figyelünk és megkönnyítjük a dolgát.

BOLDOG BŐR = EGÉSZSÉGES BŐR

Hogyan teheted boldoggá a bőröd?

  1. Igyál napi legalább 2 liter vizet, lehet citromos is, de soha ne legyen cukros.
  2. Tisztítsd meg rendszeresen szelíd, cukortenzides kozmetikumokkal.
  3. Ne terheld feleslegesen vegyi hatásokkal: felesleges és agresszív vegyi kozmetikumokkal, sminkkel, mosószer maradványokkal, parfümökkel.
  4. Sportolj és izzadj rendszeresen. Ezzel nem csak az anyagcserédet pörgeted fel, de a bőrödet is méregteleníted.
  5. Figyelj a táplálkozásodra. Az vagy, amit megeszel. A sok friss gyümölcs és zöldség jó hatással van a bőrödre.
  6. Aludj napi legalább 6, de inkább 8 órát. Alvás közben zajlanak szervezetünk regeneráló folyamatai, melyek a bőrödet is érintik.
  7. Használj minősített natúr, vagy bio kozmetikumokat, amik nem terhelik a bőrödet, sőt bőr-rokon anyagaik elősegítik egészséges működését. A számodra megfelelő kozmetikum kiválasztásában fordulj hozzám bizalommal. Szívesen segítek.

BOLDOG BŐR = EGÉSZSÉGES BŐR = SZÉP BŐR